over ons

Het begon in 1930 toen Jan Willem Brands als bloemenverkoper dagelijks te voet met mand langs de deuren ging om bloemen aan te bieden. Hij was toen 14 jaar (17-04-1916). In 1947 ging hij met een grote bloemenkar langs de deuren. In 1948 had hij zijn eerste standplaats op de hoek van de Tollenstraat en de Noordmolenstraat.

Jaren later, zo rond 1952 (Wim had inmiddels zijn binders en middenstandsdiploma behaald), opende hij zijn eerste winkel in de Tochtstraat. Moeder Ans Brands-Van Pomeren was in deze tijd ook al werkzaam binnen dit bedrijf.

Het gehele gezin, met drie kinderen, Joop, Toos en Bram hadden hun handen vol om alles in goede banen te leiden. In 1954 was het moment daar om een bloemenwinkel te openen op de Tochtstraat 96. In 1961 werd er een winkel geopend op de Crooswijkseweg. Rond 1969 kwam er een locatie vrij op de Zwartjanstraat, welke werd gerund door het gehele gezin. Slechts 3 jaar later werd door de familie eenzelfde pand aan de overzijde gedoopt tot het ultieme plantenpaleis van Rotterdam. Toen al werd er regelmatig in de kranten geschreven en op straat gesproken over deze unieke bloemenfamilie. Zo hebben wij ook jaren deelgenomen aan de welbekende bloemencorso.

Bram is met zijn vrouw Lies en zoon Raymond gevestigd in Spijkenisse met de Bloemenboetiek Brands.

Door de jaren heen heeft dit bedrijf, net als nu, voort kunnen bestaan door goede samenwerking, overleg en vooral liefde voor het bloemenvak binnen de familie.